FINE 2 képzés

2019. szeptember 30-án az Újszülöttjeinkért, Koraszülöttjeinkért Alapítvány szervezésében a debreceni és nyíregyházi PICi csapatoknál befejeződött a FINE (Family and Infant Neurodevelopmental Education) képzés 2. szintje is: A gyakorlati készségek a családcentrikus fejlődéstámogató ellátás terén.

Ez az emelt képzési szint a koraszülött babák közvetlen ellátásában résztvevő neonatológusoknak és ápolóknak szól, melynek célja, hogy magabiztosabb együttműködést tudjanak kialakítani a szülőkkel, a fejlődéstámogató ellátásban alkalmazott egyéni gyakorlatuk javításával pozitív példát mutassanak az osztályon dolgozó csapat részére.

A képzés első felében a résztvevők rövid, mentor által strukturált megfigyeléseken keresztül tanulnak a koraszülött baba viselkedéséről, olyan módon, ami beleillik a napi munkájukba, gyakorlatukba. A képzés második felében a gyakorlat kiértékelése mellett a középpontban a gondozás áll, úgy mint kenguruzás, stressz menedzsment, táplálás, napi ellátási, ápolási feladatok.
A képzés végén a résztvevők áttekintették Inga Warren mentorral a tananyag alapelveit, feladatlapot töltöttek ki, videók segítségével elemezték a koraszülött babák viselkedésének, állapotváltozásainak okait, majd személyes tervet készítettek minőség biztosítás és megőrzés céljából.

FINE 2 képzés
A képen balról: Dr. Riszter Magdolna, Dr. Marian Erzsébet, Bakos Tímea főnővér, Inga Warren - mentor


 

A FINE debreceni és nyíregyházi szakemberek képzésének szervezését az Újszülöttjeinkért, koraszülöttjeinkért Alapítvány szervezésében az EFOP-1.2.10-16-2016-00003 számú, "Mentorprogram az Észak-alföldi régió koraszülöttjei részére" projekt keretein belül bonyolították le.
A Gyakorlati készségek a családcentrikus fejlődéstámogató ellátás terén című tankönyv magyar nyelvű kiadványa a Korábban érkeztem Alapítvány EFOP-1.2.10-16-2016-00002 "Mentorházak és mentorhálózat kialakítása koraszülöttek és családjaik számára a Dél-Alföld Régióban" projekt finanszírozta.