Dr. Venkovits Balázs

Dr. Venkovits Balázs

A Debreceni Egyetem Angol - Amerikai Intézetének oktatója, a Melletted a helyem Egyesület tagja, két gyermek, köztük egy 27 hetesen született nagylány édesapja, fordító.

Koraszülött kislányunk születése után kapcsolódtam be a Magyarországon zajló FINE képzésekbe, kezdetben elsősorban fordítóként és Inga Warren tolmácsaként. Nagyon boldog vagyok, hogy azóta számos alkalommal dolgozhattam együtt Inga Warrennel és kollégáival, és részt vehetek a magyarországi FINE képzés lebonyolításában.

Saját bőrömön tapasztalhattam meg a családbarát és fejlődéstámogató ellátás erejét és hatását, a család bevonásának jelentőségét a koraszülöttek ellátásába és azóta is igyekszem azon dolgozni, hogy a FINE képzésben is megjelenő alapelveket minél többen megismerhessék.

Fontosnak tartom, hogy a szülők, köztük az édesapák is láthassák, mennyire fontos szerepük van a koraszülöttek megszületésének első pillanataitól kezdve, illetve az egészségügyi szakemberekkel együtt dolgozva milyen sokat tehetnek a gyermekek életminőségének és kilátásainak javításáért.